Panýr je tradiční sýr z čerstvého mléka. Jeho velkou výhodou oproti běžným sýrům je, že se při tepelné úpravě nerozpouští. Můžete ho tedy péct, smažit nebo grilovat a sýr si stále zachová svůj tvar a pevnost. Není za tím žádná chemie, ale osvědčený řemeslný postup – Panýr se vyrábí vysrážením mléčné bílkoviny a následným přecezením, kdy se čerstvý sýr ještě̌ propláchne vodou a potom vyždímá. Čím méně̌ vody sýr obsahuje, tím je tužší. Potom se sýr vychladí, tvaruje a krájí..jpg)
Přednosti sýru Panýr:

Podmínkou testování bylo vložení fotografie grilovaného sýru Panýr s hastagem #panyrnagril na Facebook.
Výherkyně obdržela úžasný domácí gril značky Tescoma v hodnotě 2 100 Kč.
drží tvar
rychlá příprava
jsem spokojená
velmi dobrý sýr
nemám nic
do salátu
na gril
neroztýká se
nic
skvěle chutná
neroztéká se
jsme spokojená
drží tvar
neroztéká se
nemám připomínky
chuť
nic, vše ok
Chuť
Velikost
Pevná konzistence
0
neroztéká se
nic
velmi dobrý
vše ok
Konzistence
Chuť
Chuť i za studena
žádné
Neroztýká se
Mnoho tepelných úprav
Složení
0
chuť
hodí se na gril i do salátu
nemám výhrady
Neroztýká se
Ne příliš výrazná chuť
Dostatečně velký
nic
výborná chuť
neroztéká se
drží tvar
nemám připomínky
obal
chuť
Nerozpadá se
Málo výrazný
Nerozteka se,nemusim ho obalovat
Do salatu,jako hlavni jidlo
Bez dochuceni je nevyrazmy
neroztéká se
chutná
výborný k špízům
nevím
pevná konzistence
vůně
lahodnost
neni nic
křupavý
neroztéká se
velmi chutný
.
vhodná velkost balení
chuť
využití
cena